Z czego produkuje się pieczywo?

Z czego produkuje się pieczywo?

Dowiedz się, gdzie zamówić pieczywo Kraków.

Pieczywo jest w naszej tradycji podstawą jadłospisu człowieka. Jest produkowane z wody, mąki soli, mleka, środków spulchniających (zwykle zaczynu chlebowego albo drożdży) i wszelakich dodatków ulepszających doznania smakowe, jak przykładowo: sezam, mak lub słonecznik.

Dlaczego warto jeść pieczywo?

Pieczywo to jedzenie bardzo bogate w wiele najróżniejszych składników energetycznych i odżywczych, niezbędnych do właściwego funkcjonowania organizmu człowieka. W jego składzie widnieją głównie węglowodany, białka i aminokwasy. Należy wspomnieć jednocześnie o błonniku, jak również wielu witaminach, których zdecydowanie najwięcej zawiera ciemny, pełnoziarnisty chleb.

Pieczywo w Krakowie

Najlepiej kupować pieczywo w piekarniach tradycyjnych. Tylko wtedy ma się gwarancję, iż spożywane wypieki długo zachowają świeżość.
Z niezwykłej dbałości o klienta i wyśmienitych wypieków słyną szczególnie krakowskie piekarnie, sławiące się ogromnym zaufaniem kupujących. Oferowane w nich wypieki produkowane jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co daje gwarancję wyśmienitego smaku i wysokiej jakości użytych składników.

Nasz adres:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]